Onze werkwijze


Bij het fokken van een nestje Labradors letten wij met name op de gezondheid en het karakter van het dier. Vanzelfsprekend letten we ook op uiterlijk. Hoe een labrador eruit moet zien staat beschreven in de rasstandaard.
Het fokken van pups is een hele verantwoordelijkheid, daarom zijn wij lid van de Nederlandse Labrador Vereniging (NLV) en de Labradorkring Nederland. Wij doen alles volgens de vastgestelde regels.
Wij werken met het koopcontract van de NLV.


Wat voor gezinnen zoeken wij:
Het opvoeden van een pup kost veel geduld en tijd. Voor al onze pups is alleen een puppycursus eigenlijk niet genoeg. Een labrador (pup en volwassen) wil van nature heel graag meer dan alleen maar als huishond op de bank hangen. Ze willen naast een wandeling ook graag tussen hun oren moe gemaakt worden. Het is meestal uit verveling dat een labradordingen gaat slopen...
Daarom zoeken wij voor al onze pups enthousiaste mensen die meer met hun pup of hond willen doen dan alleen een puppycursus! Naast lange(re) wandelingen willen zij graag naar vervolgcursussen, jacht training, diverse sporten, behendigheid en noem maar op. Zo wordt de band tussen baas en hond versterkt en geven ze elkaar extra veel voldoening. Verder vinden wij het erg belangrijk dat de pup/volwassen hond nooit of bijna nooit alleen thuis hoeft te zijn.


De procedure:
Door alle zorg die wij aan de pups besteden, willen we ook dat onze kleintjes goed terecht komen. Wij selecteren best streng. Mensen die interesse hebben worden zo snel mogelijk, geheel vrijblijvend, uitgenodigd om op de koffie te komen. Er kan dan rustig kennis worden gemaakt en de belangrijkste zaken worden dan besproken.
We bespreken of dit de eerste hond is of dat er ervaring met honden is. En wat zijn de toekomst plannen? Verder hebben we het over de algemene gezondheid van de labrador. Weet u wat ED en HD is? En is het bijvoorbeeld bekend dat de hond het eerste jaar een aantal dingen niet mag zoals veel springen, traplopen, naast de fiets lopen? Ook wordt de thuissituatie besproken. Zijn er gladde vloeren, zijn er kinderen en zo ja, hoe oud, etc. etc.
Omdat wij veel aanvragen krijgen voor onze bijzonder gefokte pups werken wij met een wachtlijst.

Onze ukkies worden goed gesocialiseerd. Ze groeien bij ons in de huiskamer op, zodat ze aan alle huiselijke geluiden wennen. Als ze wat ouder zijn, mogen ze in de tuin spelen en met onze andere honden kennismaken. Ook komen ze regelmatig met kinderen in aanraking.
Wij zorgen voor de ontwormingen en de dierenarts komt ze hier aan huis enten en een keer goed onderzoeken. De pups worden gechipt door de Raad van Beheer.
Voor alle pups wordt een stamboom aangevraagd op naam van de nieuwe eigenaar.

Vanaf de derde week na de geboorte kunt u bij de pups komen kijken.
Wij nemen graag de tijd voor de mensen die naar de pups komen kijken. Pupkopers kunnen rustig kennismaken met alle pups. Het uitkiezen van een pup die voor u geschikt is gaat in overleg.
Onder het genot van koffie en koek blijkt altijd dat er genoeg te bespreken is.

Al onze pups krijgen als ze naar hun nieuwe bazen verhuizen een puppypakket mee. Daar zit van alles in om de eerste tijd goed door te komen. Voer, een speeltje, een knuffel, veel informatie en daarnaast doen we er ook een lap stof bij die uit het nest komt. Daar zit nestgeur in en dat is belangrijk tegen heimwee. Het moet dan ook niet gewassen worden!

Ook nadat de pup bij de nieuwe eigenaar is gaan wonen, willen we graag helpen wanneer dat nodig is. Mensen mogen ons altijd bellen met vragen en / of opmerkingen.

Ten slotte houden we -voor wie het leuk vindt- ieder najaar een reunie aan zee voor al onze pups en volwassen honden.

Mocht u vragen of opmerkingen hebben, neem dan contact met ons op!